Mere om Sigerslevhus

Vi ved, at vi skal passe på vores natur og miljø.

Det gør vi i Sigerslevhus ved at:

  • Have ændret fra gasfyr til varmepumpe
  • Gøre det let at affaldssorterere i 10 fraktioner
  • Lave kompost
  • Dyrke grøntsager i drivhus og køkkenhave
  • Bruge frugt fra egne træer og buske
  • Dyrke sprøjtefrit
  • Give dyrene adgang til marken hele året
  • Dyrene naturplejer med respekt for biodiversitet
  • Anvende gødning fra egne køer og får
  • Handle lokale sprøjtefrie råvarer 
  • Handle varer i butikker med fokus på økologi
  • Købe brugt til indretning i huset

 

Plantesæsonen hos os begynder så småt i marts i vindueskarmen og udvides løbende til andre lyse steder i huset, som ikke generer min bedre halvdel for meget. Da vi udelukkende benytter solopvarme i drivhuset sker udplantningen først til maj. Køkkenhaven bearbejdes i foråret ved at vende jorden skånsomt med greb udelukkende med håndkraft, så jorden forbliver let og vi derved undgår traktose.

Køer og får græsser omkring vores hus ved klinten, blot få km fra Sigerslevhus. Fra juli til september vil det grønne i din morgenmad være super friskt fra drivhuset. Varer vi ikke selv producerer, handler vi så vidt muligt økologisk eller i det mindste med viden om, at der ikke er brugt sprøjtemidler ved dyrkningen. Du vil sjældent finde en vare ved morgenmaden, som ikke er økologisk.